MEK DIEHA ENTERPRISE

MEK DIEHA ENTERPRISE
Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Jumaat, 15 Julai 2011


KHAULA MADU ASLI 100% (Grade A)
Dari Sabalan Shahd Co, Iran Azarbayjan
(Madu Bertaraf Antarabangsa)


Madu Khaula Tanpa Sarang 1 Kilo
Harga Promosi : RM 63.00 (Harga sebenar : RM 65.00 [SM] / RM 70.00 [SS])

Apa itu Madu Khaula?

Madu Khaula adalah madu asli yang diimport oleh QS Khaula secara terus dari Republik Islam Iran. QS Khaula memegang lesen pengedar tunggal untuk pasaran Malaysia dan Asia Tenggara atas jenama KHAULA. Jenama KHAULA ini telah didaftarkan sebagai TM (Trademark) atau tanda perniagaan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia.

Jenama Khaula :

Produk Madu berjenama Madu Khaula merupakan salah satu daripada produk edaran kami. Madu Khaula yang dibotolkan di Iran berasal dari daerah Sabalan. Sabalan adalah kumpulan pergunungan berapi yang tidak aktif terletak di Northwest Iran di ketinggian mencecah hampir 16,000 kaki. Terdapat beribu pengumpul madu di kawasan luas ini disebabkan oleh cuaca, air dan bunga-bungaan liar yang amat sesuai untuk habitat lebah. Kawasan ini juga dikenali sebagai kawasan pengeluar madu terbaik di dunia. Tidak hairanlah kualiti madu Madu Khaula adalah terjamin kebersihan, seaslian dan mutunya serta terbukti menepati Piawaian Antarabangsa hasil analisa dari Medical, Science & Health Services (Iran) dan Food Quality Research Unit, Universiti Kebangsaan Malaysia (UNIPEQ).

Khasiat :

* Madu memainkan peranan asas dari segi memelihara jasmani dan kesihatan manusia dimana dia membantu pembentukan sel-sel(tisu) baru, madu dapat membaiki tisu-tisu yang rosak dimana madu kaya dengan glukos, bahan makanan yang berperanan membentuk sel-sel.

* Boleh minum oleh 3 orang mengunakan sudu makan dari 1 pek kecil Madu Khaula (25g) sahaja membuatkan anda dan anak anak rasa cergas.

* Manakala dari segi mental atau kerohanian, madu berperanan menjaga hati dan jantung, dua anggota yang penting dalam jalinan hidup manusia, rohani dan jasmani

* Vitamin-vitamin yang utama dalam madu dan enzim yang terdapat didalamnya berperanan mencergaskan otak, mengilap dan menambah daya ingatan. Peranan otak dalam tubuh badan manusia adalah besar sebagai pengatur dan menjaga keselamatan tubuh

* Madu menanbah dan memperkembangkan glikolen dalam hati. Ia berfungsi membersihkan hati daripada segala racun dan kuman serta dapat memberi tenaga kepada tubuh badan untuk melawan penyakit.

* Madu juga mujarab untuk sebarang penyakit dalam perut. Perut adalah satu tempat pengumpulan makanan yang mempengaruhi badan sejak kecil sehinggalah dewasa. Bersumber daripada bahan makanan dalam perutlah berlakunya pelbagai penyakit. “Perut itu pusat penyakit, pantangan makanan itu pokok bagi segala ubatan”, kata hikmat

* Madu berperanan membersihkan perut, usus, saluran urat dan lain-lain saluran kesihatan. Disamping itu, zat asam Manganik dan besi yang terdapat didalam madu membantu percernaan dan memproses makanan. Ia juga dapat menghindar masalah sembelit, bengkak dan bernanah dalam perut dan usus 12 jari dan panas perut.

* Madu juga mengandungi Wangian Haiwan terbang yang boleh membangkitkan perut untuk beroperasi atau bergerak.

* Zat asam Namik dalam madu merupakan zat yang utama dapat menahan sesuatu bahan dari busuk ataupun rosak, ia juga dapat mematikan kuman dalam perut.

* Darah bagi tubuh manusia samalah dengan minyak bagi sesebuah kereta. Tanpa minyak, kereta tidak dapat bergerak. Bila darah kurang dan dibiarkan mungkin boleh menjejaskan kesihatan dan menimbulkan penyakit. Seandainya berlaku kekurangan darah atau susutnya darah merah, maka zat-zat galian yang ada pada madu boleh bertindak mengatasinya, demikian juga terhadap ketidak-seimbangan antara darah merah dan darah putih.

* Suatu keistimewaan madu ialah ia mempunyai daya yang menambahkan kerajinan tubuh bergerak. Amat berkesan untuk anak yang lembab.

***************************************************************

HARGA PROMOSI
Harga promosi bagi Madu Khaula Tanpa Sarang 1 Kilo : RM 63.00 sebotol dan kalau belian 2/3 kotak : RM 60.00 sebotol [Harga Sebenar RM 65.00 seunit]

Kos penghantaran bagi pengedar adalah RM 9.00 untuk 3 kilo pertama bagi Sem. Malaysia dan kos penghantaran ke Sabah/Sarawak mengikut berat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan